ukusno i jednostavno

Gorica Popović oduševila receptom za rusku hladnu čorbu: Zovu je i okroška, a idealna je za tople dane

Recept Gorice Popović za hladnu rusku čorbu Foto: Shutterstock, Nemanja Nikolić
Glumica Gorica Popović blagoslovena je mnogim talentima pa, sem u glumi, vešta je i u pevanju, slikanju, šivenju a, bogami, i kulinarstvu

Jedna od najboljih srpskih glumica Gorica Popović važi za vrsnu kuvaricu, a s vremena na vreme ima običaj da na društvenim mrežama podeli poneki svoj recept koji njeni pratioci uvek dočekaju sa radošću.

U galeriji pogledajte fotografije Gorice Popović:

- Njeno Veličanstvo Okroška. Ruska hladna čorba - napisala je Gorica, koja je nedavno otišla u penziju, jednom prilikom pored fotografije gotovog ručka.

Mnogi oduševljeni pratioci pitali su je kako ide recept za ovaj specifičan obrok, a glumica je rado odgovorila:

- Skuvati bujon od pola litra vode i kokošije kocke, dobro ohladiti i procediti da se ukloni masnoća. U to dodati 3 čaše kiselog mleka, 150 g seckane praške šunke, dva seckana barena jaja i iseckati 2-3 kisela krastavca. Sve izmešati, dodati seckani peršun i biber po želji. Dobro ohladiti i jesti hladno - napisala je glumica kojoj su se ubrzo mnogi zahvalili na receptu.

Bonus video: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

This browser does not support the video element.

00:15
Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Instagram/corbatariflerii